kurvak_a_barbanTitkos szóval lehetett bejutni abba a nyilvánosházba, amit a Nemzeti Nyomozóiroda Aradi utcai épületéhez közel működtetett a gyanú szerint Ribáry Kamilló (54). A férfi három masszázsszalonjára kedden csaptak le a kommandósok.
Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője szerint a nyomozásnak nem feladata, hogy feltárja, miért nem fogták el az éjszakai élet közismert alakját az elmúlt 33 évben, amióta tudják, mivel foglalkozik.

A Szexpláza oldalon hirdetések elhelyezése szexplaza@yahoo.com - Reklám:
intim_center_szexshop
Szexshop Budapest, Intim Center üzlet és online webshop! Üzleti vásárlás azonnal itt!
Kamilló maga hintette el, hogy azért nem tudják elkapni a zsaruk, mert diliflepnije van, ezért is volt ismert „Diló” ragadványnéven. Erről több volt és jelenlegi rendőr, illetve az éjszakában dolgozó ember is beszélt a Blikknek. Egyben egyetértenek: R. Kamilló még békebeli csibész, a zsarukkal kijött, bár arról, hogy „csicsergett” volna, senki sem akar beszélni. Kamilló mindenesetre tartja a betyárbecsületet, és még fénykorában sem az erőszakosságáról volt híres.
A neki dolgozókat kifizette, és legendás volt a rend a „műintézményeiben”. Két, egykori gazdaságvédelmis nyomozó az 1980-as évek elejétól ismeri, amikor Ríbáry a Dunán lévő Disco hajón beengedőként kezdte a szakmát. Figyelték, hiszen a betérő külföldieknek váltotta a márkát és a dollárt, ami akkoriban bűncselekménynek számított. Kamilló a hajódiszkóról a Piafba került kidobónak. Keményen védte a portát, többször is elvitték a zsaruk verekedés miatt, ám a kapitányságra soha nem értek be vele.
– Nem akartak bajt maguknak a kollégák – vélekedett egyik informátorunk. A szervezett bűnözés elleni harc egyik éllovasa szerint Kamilló kezelhető volt. Jól jellemzi, hogy egy időben Soher-1 rendszámú Smart kisautóval járt. Egy internetes blog szerint Ribáry Kamilló és a ma az éjszaka császáraként ismert Vizoviczki László üzleti kapcsolatban állt. Vizovictzki vette meg 1996-ban Kamilló egyik cégét is, egy ideig pedig egy másik bt-ben kültagként volt Ribáry üzlettársa. A blog szerint 1996-ban R. Kamilló a Flamingó Hotelban egyeztetésre hozta össze az éjszakai bárok tulajdonosait és a taxis-maffia irányítóit. Törékeny alkut hoztak tető alá, ami ’96 nyár végére felborult, és elkezdődött a három évig tartó budapesti bandaháború robbantásokkal, leszámolásokkal.
Mindenesetre, ha beigazolódik, hogy R. Kamilló szervezett bűnözői csoport vezetőjeként működtette a bordélyházakat, akár életfogytiglant is kaphat – írja a Blikk.