Novodomszky Éva

Novodomszky Éva a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán diplomázott. A Komlósi Oktatási Stúdió újságíró iskola elvégzése után a Magyar Televízió ifjúsági híradójának riportere, majd műsorvezetője volt. Később a Parlamenti Naplóban, az EuroPercekben, a Szabadság térben és a Híradóban szerepelt. 2000 tavaszától a Híradó műsorvezetője. Házas, férje, Salvo Sgroi olasz származású, két fiuk van, Cristiano és Marco.

novodomszky_eva

Az iskola elvégzése után, 1997-ben a Magyar Televízió ifjúsági híradójának riportere lett, az ezredforduló óta pedig a Híradó műsorvezetőjeként hallhattuk tőle az aktualitásokat estéről estére. 2006-ban a Főtér című műsorral hazánk legszebb tájaira kalauzolta el a közszolgálati tévé nézőit, a Teadélutánt pedig Gundel Takács Gáborral és Rózsa Péterrel együtt vezette.
Közben az élő adás varázsát is megtapasztalhatta, 2007-ben a Miss World Hungary döntőjéről közvetített, de a 2010-es Fonogram – Magyar Zenei Díj gálának is ő volt a háziasszonya, kollégája, Gundel Takács Gábor társaságában. Utóbbival közösen vezeti az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóját, A Dal című műsort 2013-ban.
Novodomszky Évi műsorai: Magyarországi Eurovíziós Dalfesztivál, Herce-Hurca, Aranyág, Főtér, Miss World Hungary, 6 órai tea, Magyarország pontbejelentője az Eurovíziós Dalversenyen, Család barát, Balatoni nyár.