Ribáry Kamilló bordélyait kommandósok lepték el

kurvak_a_barbanTitkos szóval lehetett bejutni abba a nyilvánosházba, amit a Nemzeti Nyomozóiroda Aradi utcai épületéhez közel működtetett a gyanú szerint Ribáry Kamilló (54). A férfi három masszázsszalonjára kedden csaptak le a kommandósok.
Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője szerint a nyomozásnak nem feladata, hogy feltárja, miért nem fogták el az éjszakai élet közismert alakját az elmúlt 33 évben, amióta tudják, mivel foglalkozik.
Kamilló maga hintette el, hogy azért nem tudják elkapni a zsaruk, mert diliflepnije van, ezért is volt ismert „Diló” ragadványnéven. Erről több volt és jelenlegi rendőr, illetve az éjszakában dolgozó ember is beszélt a Blikknek. Egyben egyetértenek: R. Kamilló még békebeli csibész, a zsarukkal kijött, bár arról, hogy „csicsergett” volna, senki sem akar beszélni. Kamilló mindenesetre tartja a betyárbecsületet, és még fénykorában sem az erőszakosságáról volt híres.
A neki dolgozókat kifizette, és legendás volt a rend a „műintézményeiben”. Két, egykori gazdaságvédelmis nyomozó az 1980-as évek elejétól ismeri, amikor Ríbáry a Dunán lévő Disco hajón beengedőként kezdte a szakmát. Figyelték, hiszen a betérő külföldieknek váltotta a márkát és a dollárt, ami akkoriban bűncselekménynek számított. Kamilló a hajódiszkóról a Piafba került kidobónak. Keményen védte a portát, többször is elvitték a zsaruk verekedés miatt, ám a kapitányságra soha nem értek be vele.
– Nem akartak bajt maguknak a kollégák – vélekedett egyik informátorunk. A szervezett bűnözés elleni harc egyik éllovasa szerint Kamilló kezelhető volt. Jól jellemzi, hogy egy időben Soher-1 rendszámú Smart kisautóval járt. Egy internetes blog szerint Ribáry Kamilló és a ma az éjszaka császáraként ismert Vizoviczki László üzleti kapcsolatban állt. Vizovictzki vette meg 1996-ban Kamilló egyik cégét is, egy ideig pedig egy másik bt-ben kültagként volt Ribáry üzlettársa. A blog szerint 1996-ban R. Kamilló a Flamingó Hotelban egyeztetésre hozta össze az éjszakai bárok tulajdonosait és a taxis-maffia irányítóit. Törékeny alkut hoztak tető alá, ami ’96 nyár végére felborult, és elkezdődött a három évig tartó budapesti bandaháború robbantásokkal, leszámolásokkal.
Mindenesetre, ha beigazolódik, hogy R. Kamilló szervezett bűnözői csoport vezetőjeként működtette a bordélyházakat, akár életfogytiglant is kaphat – írja a Blikk.