Szepesi Nikolett

Szepesi Nikolett, minden a buliról és a szexről szól az olimpián. Én, a szexmániás címmel jelentet meg önéletrajzi könyvet az Eb-bronzérmes hátúszó, Szepesi Nikolett. A már visszavonult sportoló könyvében tabuk nélkül írt a sport világáról, ami valószínűleg sokaknak okoz majd kellemetlen perceket.

szepesi_nikolett_pucsit

Szepesi először a 2008-as pekingi olimpiát követően döntött úgy, hogy befejezi pályafutását, ám néhány hónap után mégis visszatért, sőt, sikeresen szerepelt a rövidpályás magyar bajnokságon, majd érmes lett az isztambuli Eb-n.
Az egykori úszónő visszatéréséről azonban elfelejtették értesíteni a Nemzetközi Úszószövetséget (FINA), így jogosulatlanul indult világversenyen, ami miatt egy évre eltiltották, és a londoni olimpiára vezető út is bezárult előtte.
Ezután végleg abbahagyta az úszást, mostani könyvével pedig szeretné végleg lezárni életének ezt a fejezetét. Már a Nemzeti Sporttal készült interjúban is súlyos dolgokat állít, de a júniusban megjelenő könyv igazi botránykötet lehet. Bevallotta, hogy maradt benne tüske, de nem haragszik a világra, és nem a bosszú vezérelte. Mindössze szerette volna elmesélni az élsportolói pályafutását és mindazt, ami a “színfalak” mögött történt.
„A pályafutásomnak nem úgy kellett volna véget érnie, ahogy véget ért. Igen, hibáztatok embereket, köztük magamat is, hiszen először én döntöttem úgy, hogy nem folytatom, bár azért ehhez az elhatározáshoz is asszisztáltak mások.”

Az Európa-bajnoki bronzérmes, és két olimpián is szereplő egykori hátúszó elmondta, hogy egyik férfitól a másikig sodródott, mivel azonban az ő lelke olyan, mint egy fiúé, kifejezetten élvezte ezt az életstílust. „A férfias énemmel a folyamatos strigulázás volt a lényeg, nem az volt a fontos, hogy ágyban vagy éppen asztalon történik meg. Nekem ez segített abban, hogy a medencében jobb és jobb legyek. Erre volt szükségem, meg a folyamatos bulizásra. Éheztem az éjszakára és a pasikra is.”
A 25 éves Nikolett azt mondta, ha tehetné sem kezdené újra. „A sportolók azért nem olyan szendék, mint amilyeneknek sokan hiszik őket. Játsszuk az álszent játékokat, holott mindenki tudja, ha túl vagy az olimpiai szereplésen, utána már minden csak a buliról és a szexről szól.”
Arra a kérdésre, hogy nem érdekli-e, milyen jelzőkkel fogják illetni a könyv megjelenése után, Nikolett ezt felelte: „Nyilván megkapom majd, hogy kurva vagyok, de ez sem érdekel. Sokan csak eddig jutnak el a gondolkodásban, a dolgok mögé már nem néznek. Abban viszont biztos vagyok, hogy sok nő szívesen lett volna a helyemben, hiszen sokan odavannak a szexis sportolókért, a vízilabdásokért, a kajakosokért meg a kézilabdázókért, mondogatják, hogy úristen, meg hűha – hát nem hűha… És még az is lehet, hogy a sport világában én ‘műveltem’ ezt az egészet a leggyengébben…
Elmondása szerint mára megváltozott, párkapcsolatban él, több mint három éve és véget vetett régi életének. A könyvvel kapcsolatban édesanyjának és nagymamájának megtiltotta, hogy elolvassák: „Nekik megtiltottam. Már mondtam, hogy kiplakátolom az összes könyvesboltban, hogy ők nem vehetik meg a könyvet.”
A könyv ajánlója szerint több ez, mint egyszerű életrajz. Inkább korrajz, a „mai huszonévesek zaklatott, felszínes örömökkel és kapcsolatokkal teli világáról. Sokkoló valóság.” – írja a Nemzeti Sport.